Infosys, projektovanje informacionih sistema, Užice, http://www.infosys.rs, Telefon: 031 511 455

PODRŠKA KORISNICIMA

Intervencije

U velikom broju slučajeva ako je potrebno da saradnik lično interveniše u vašem programu, nije neophodno da on dođe kod vas. Intervenciju može da obavi preko Interneta. Ako je to moguće, saradnik će vam sam to reći i uputiti vas kako da takvu intervenciju omogućite. Ipak, evo kratkog uputstva:

Ako imate pristup Internetu na bilo koji način (modem, kablovska, wireless, ADSL, iznajmljena linija ili neki drugi) onda je izvodljivo da naš saradnik preko vaše internet veze pristupi vašem računaru, preuzme njegov monitor, tastaturu i miša, i uradi intervenciju kao da je tu kod vas, i da sedi za vašim računarom.

Ovakav način intervensianja je veoma praktičan, jer ne morate da čekate našeg saradnika da dođe kod vas, već on može intervenisati odmah kada vam je to potrebno i tako u kraćem vremenu rešiti vaš problem. Nama to takođe odgovara, jer ako saradnik mora fizički da dođe kod vas, on gubi mnogo više vremena (na sam odlazak). Ovako, intervencijom preko Interneta on će vama brzo da reši problem, a brzo će biti na raspolaganju nekom drugom kome je takođe potrebna pomoć.

Infosys internet intervencija

Infosys - Internt intervencijaDa bi internet intervencija mogla da se obavi potrebno je da na svom računaru imate naš program za intervencije. ako ga već nemate kod sebe, možete ga preuzeti sa našeg sajta.

Kliknite na:
Preuzimanje Infosys Internet Intervencije

Kada ste program preuzeli, pokrenite ga. Dobićete spisak svih raspoloživih Infosys saradnika. Saradnika koji treba da uradi intervenciju u spisku možete naći po imenu ili po broju koji će vam on reći.

Označite izabranog korisnika i uradite dupli klik na njega. Program će započeti povezivanje na računar izabranog saradnika.

Kada je veza uspostavljena, program će vas o tome obavestiti i primetićete da je saradnik preuzeo kontrolunad računarom, sada on može da pomera miša i kuca na tataturi.

Ako ste sa saradnikom na telefonskoj vezi, on može, dok radi da vam objašnjava da radi. Dok je saradnik povezan na vaš računar, u donjem desnom uglu, pored sata videćete ikonu programa.

Kada je intervencija završena, Info saradnik će prekinuti vezu sa vašim računarom.

Infosys VNC Intervencija

Infosys - Internet intervencijaOd nedavno smo uveli novi program za intervencije kojim otklanjamo probleme koji se javljaju kod nekih korisnika koji imaju oštriju kontrolu pristupa Internetu ili koriste Windows 7 platformu.

Kliknite na:
Preuzimanje Infosys VNC Intervencije

Program radi slično kao i starija verzija. Razlika je samo u načinu uspostavljanja veze. Kada pokrenete ovaj program, on će vam prikazati šestocifren broj. Saopštite ovaj broj saradniku koji treba da uradi intervenciju na vašem računaru preko Interneta i to će mu omogućiti pristup.Kada je veza uspostavljena, program će vas o tome obavestiti i primetićete da je saradnik preuzeo kontrolunad računarom, sada on može da pomera miša i kuca na tastaturi.

Bezbednost

Ovakav pristup vašem računaru preko Interneta je veoma siguran, jer postoji više nivoa bezbednosti:

1. Vi morate da pokrenete konekciju tako da ne može da se dogodi pristup računaru bez vašeg znanja.

2. Svaka konekcija ima drugačiji broj, koji vi morate da saopštite saradniku da bi mogao da pristupi računaru.

3. Svaka konekcija je dodatno obezbeđena lozinkom koju znaju samo naši saradnici, tako da ne možete na ovaj način ni slučajno omogućiti pristup nekome ko nije ovlašćen sa naše strane da vrši intervencije.